Alles is energie…
Stacks Image 3
Basic Emotional Structuring Test - BEST

Zie ook de website van BEST AcademieTM

Ben je iemand die altijd maar voor iedereen klaarstaat en er zelf bijna aan onderdoor gaat? Of ben je iemand die denkt je dat iedereen tegen je samenspant en dat ze jou altijd moeten hebben? Volgens de BEST methode kan men de mensheid onderverdelen in 10 verschillende types. Elk type heeft zijn eigen kenmerken of eigenaardigheden. Er bestaat geen positief en er bestaat geen negatief type. Je bent gewoon wie je bent. Met BEST leer je wat voor type jij zelf bent en waarom.

BEST is ontwikkeld door Dr. Hallym Calehr, Psychiater en acupuncturist.Dr. Calehr heeft het ook wel over psychopunctuur of:

THE SCIENCE OF BEING AND THE ART OF LIVING.

BEST is een transculturele projectietest gebaseerd op een synthese van Westerse en Oosterse kennis, waar onder de Ayurveda, Traditionele Chinese Geneeskunde, de 5 elementenleer, homeopathie en de psycho-analyse van Freud, die de mogelijkheid geeft op zeer snelle wijze inzicht te verschaffen in de persoonlijkheidsstructuur van de persoon. De projectietest werkt met karakteristieke, fraai uit hout gesneden poppen. Naast het gebruik voor analyse hebben de poppen ook een indringende energetische werking en zijn daardoor direct bruikbaar in onze praktijk.

Het is een testmethode die op eenvoudige, snelle wijze inzicht geeft in je persoonlijkheidsstructuur en in emotionele conflicten. Het emotionele conflict ontstaat als je jezelf niet accepteert zoals je bent, dit komt bij heel veel mensen voor. Deze emotionele conflicten zullen dan later de wortels zijn van ziekteprocessen die naar voren komen in symptomen en klachten.

Werkwijze
De Basic Emotional Structuring Test is een test die binnen enkele minuten kan worden afgenomen, en vergt geen speciale kennis en / of taal vaardigheden voor volwassene of kind. De BEST is een projectieve test waarbij een persoon twee keer een keuze maakt uit een poppenserie. Op basis van deze keuze kan een uitspraak worden gedaan over problematiek of een zelfs bepaalde copingstijl.

Bron: Blauwe Tijger

Zie ook het artikel "Dichter bij de kern met de BEST" in het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige 05 van sep/okt 2014


Zie ook de website van BEST AcademieTM


"A complete and harmonious unity of Eastern and Western sciences into a global Scientific Transcultural Unification."
-------------------------------------------------

"The Science of Being and the Art of Living"
"BEST doesn’t require any intelligence. It only needs a sincere heart with yourself, because it is a projection of your own personality as a mirror image."

Stacks Image 191
Stacks Image 189